Jeff Berkelie - Bas, zang

In tegenstelling tot de andere bandleden is zijn muzikaal verleden een stukje korter.
Het gitaar spelen komt van zijn vader en heel veel oefenen
want hij kreeg een E-accoord mee, zijn broer een G-accoord dus de rest moesten ze uitzoeken en uitproberen.
Jeff is, net als zijn broer en zussen, grootgebracht met muziek en vooral country muziek terwijl zijn voorliefde meer bij de soul en stevige rockmuziek lag.

De droom om eens een eigen band te hebben begon in 1978. In die tijd leerde hij de zangeres Conny Pors kennen en samen met zijn broer
zochten ze muzikanten en vonden die in de gebroeders Buis als zijnde bassist, drummer en sologitarist.
Deze all-round band met de naam “ Chicken-House” maakte veel furore in voornamelijk de Indo-scene. In 1985 moest Jeff stoppen met de muziek, omdat deze hobby niet meer te verenigen was met zijn werk ‘arround the world’ en hier stopte zijn muzikaal avontuur.

In de eerste helft van de jaren 2000 begon het muziekgevoel weer bij Jeff te kriebelen, alleen het gitaar spelen wilde niet meer zo lukken, dus ging hij over op de basgitaar. Enkele jaren later gaf hij zich op voor de Jazz-workshop van Adjan Emmen. Na 3 jaar Jazz ging hij over naar de Pop-workshop ( ook o.l.v. Adjan Emmen) en uit die workshopband ontstond later “ The Freeman Band”, waar hij tot eind 2014 aan deel nam.

In 2015 speelde Jeff in de “ White Valley Country Band”, waar hij ook David Soekana leerde kennen. In december 2015 verliet hij dezeband, omdat hij voelde dat het toch niet echt zijn ding was. Na enkele maanden muzikale rust werd het idee opgevat met enkele oud muzikanten om de Heath op te richten en dit voelt goed voor Jeff ; een groep goed gemotiveerde en gediciplineerde muzikanten, Jeff is thuis